Specialpedagog som konsult

I dagens snabbt föränderliga utbildningslandskap spelar specialpedagoger en allt viktigare roll. Deras expertis och förmåga att anpassa undervisningen till elever med särskilda behov gör dem oumbärliga i skolmiljön. Men vad innebär det att arbeta som konsult inom detta område? Låt oss utforska detta.

Vad gör en specialpedagog som konsult?

En specialpedagog konsult arbetar med att stödja skolor, lärare och andra pedagogiska institutioner i frågor som rör elever med särskilda behov. Deras arbete kan innefatta:

 • Utvärdering: Genom att genomföra bedömningar kan specialpedagoger identifiera elevers unika behov och rekommendera lämpliga interventioner.
 • Planering: De hjälper till att utforma individuella utbildningsplaner (IUP) som är skräddarsydda för varje elevs behov.
 • Utbildning: Specialpedagoger kan erbjuda fortbildning till lärare och annan skolpersonal för att förbättra deras förmåga att stödja elever med särskilda behov.
 • Resursutveckling: De kan hjälpa till att utveckla och anpassa undervisningsmaterial för att göra dem mer tillgängliga för alla elever.

Fördelarna med att vara konsult

Att arbeta som konsult inom specialpedagogik erbjuder flera fördelar:

 • Variation: Som konsult får man möjlighet att arbeta med en mängd olika skolor och institutioner, vilket ger en bred erfarenhet.
 • Flexibilitet: Konsulter kan ofta välja sina uppdrag och arbetstider, vilket ger dem en större balans mellan arbete och fritid.
 • Nätverksbyggande: Att arbeta på olika platser ger möjlighet att bygga ett brett professionellt nätverk.

Utmaningar och belöningar

Som med alla yrken finns det utmaningar med att vara specialpedagogkonsult. Det kan ibland vara krävande att anpassa sig till nya arbetsmiljöer eller att hantera komplexa elevbehov. Men belöningarna, i form av att se elever blomstra och lyckas tack vare de interventioner och stöd som satts på plats, kan vara oerhört givande. Specialpedagoger som konsulter spelar en avgörande roll i att säkerställa att alla elever, oavsett deras unika behov, får den bästa möjliga utbildningen. Genom att erbjuda expertis, stöd och resurser bidrar de till att skapa en mer inkluderande och stödjande skolmiljö för alla elever.

Därför bör ditt företag investera i kamerabevakning

På senare år har det skett en kraftig tillväxt inom molnbaserad kamerabevakning för verksamheter. Globalt sett beräknas denna del av branschen vara värd omkring 20 miljarder kronor. Värdet för denna marknad tros dessutom dubblas till år 2025. Därmed förväntas alltså tillväxten vara fortsatt väldigt kraftig inom denna vertikal.

En anledning till detta är att allt flera företag i olika branscher anammar den moderna tekniken. Detta gäller bland annat butiker, restauranger och även andra verksamheter som riktar sig mot konsumenter. Ett molnbaserat kamerasystem för övervakning kan visa sig vara väldigt värdefullt för denna typ av företag. Egentligen kan alla företag gynnas av att investera i den, men framför allt när det kommer till konsumentinriktade företag är nyttan särskilt stor.

3 goda skäl för företag att investera i kamerabevakning

Till de goda skäl för företag att investera i kamerabevakning som vi vill belysa hör dessa:

 • Fjärrövervakning av företagslokalen. Ett kamerasystem gör det möjligt för er att fjärrövervaka er företagslokal. Detta är viktigt för företag inom alla branscher att kunna göra. Särskilt viktigt är det dock för konsumentinriktade verksamheter såsom butiker och liknande.
 • Skydd mot stölder och bedrägerier. Tack vare den moderna tekniken är det idag möjligt att övervaka företagslokalen på distans. Faktum är att systemet till och med kan anslutas till en extern larmcentral som hjälper er att hålla ställningarna och säkerställa att allt är i sin ordning. Detta gör det möjligt för ert företag att skydda er mot bland annat stölder och bedrägerier. Ni får helt enkelt tillgång till bevismaterial i form av rörliga bilder som visar vad som faktiskt har skett i er butik, restaurang, lagerlokal eller liknande.
 • Medarbetarnas säkerhet tryggas. Ytterligare en fördel med att som företag investera i kamerabevakning är att medarbetarnas säkerhet tryggas. För även om det naturligtvis är viktigt att skydda själva företaget behöver även medarbetarna hållas säkra. Med vetskapen att lokalen övervakas kan de känna sig tryggare på arbetsplatsen, även när det är färre anställda på plats.

Därför bör ni inte behöva fundera särskilt mycket på saken. Vid en snabb analys bör ni finna att fördelarna med en sådan här investering vida överstiger de potentiella nackdelarna!

Så bokar du billig catering i Stockholm

Det går att boka catering i Stockholm till låga som höga kostnader. Så här gör du för att boka catering:

 • Planera tid och behov av mat Det är stor skillnad på att bjuda på frukost, mingelfika, lunch eller trerättersmiddag… Genom att planera när gästerna ska komma blir det även olika förväntningar på vad som ska bjudas på bordet. En väl tilltagen frukost eller fika kommer upplevas lyxigt – men kosta betydligt mindre än en halvbra middag.

 • Jämför priser Självklart är det stor skillnad på priset på catering mellan de företag i Stockholm som erbjuder dessa tjänster. Den primära orsaken är att olika menyer och tjänster erbjuds. Skriv ner hur många portioner som önskas, behov av specialkost samt när och var maten ska levereras. Skicka sedan offertförfrågan till ett par olika företag för att enkelt jämföra deras förslag och prisnivåer.

 • Catering eller hämtmat… För att hålla nere priset väljer många catering med enbart leverans av maten till festen. Därefter tar kökspersonal över och lägger upp maten på stora fat inför servering i bufféformat. Men om det enbart är mat som önskas få levererad till festen kan även en jämförelse ske med hämtmat från restaurang, kvarterskrog eller ”thaikök”.

 • Fokusera på maten… En stor orsak till att catering beställs är att det tar lång tid att laga och varmhålla maten. Det är helt enkelt värt att köpa in denna tjänst i förhållande till att laga maten själv. Men att koka kaffe och te samt köpa en godbit till kaffet är betydligt enklare. Det är helt enkelt inte värt att betala 20 kr per kopp kaffe när det enkelt kan bryggas och hällas på termos. Fokusera på maten och ta hand om kringliggande tjänster själv.

 • Glöm inte kringkostnader Jämför inte enbart pris per portion som anges på hemsidan. Det är viktigt att få offert där alla kostnader presenteras. Ett exempel är att leverans inom Stor Stockholm kan innebära en viss kostnad medan utanför detta område kan det tillkomma extrakostnader osv.

För vidare information om catering i Stockholm finns denna sida.

Kolla referenser i Stockholm inför catering

Priset är inte allt och det lönar sig ytterst sällan att vara ”dumsnål”. Inför att catering bokas finns även en fördel att kolla upp referenser på den restaurang som förväntas bokas. Det går exempelvis att se omdömen på:

 • Reco.se
 • Trustpilot
 • Google Review

Hyra läkare – ett bra alternativ för svenska vårdgivare

Vården är en sektor som alltid bör vara fullbemannad med kompetent personal. Detta är nämligen en av de allra känsligaste och viktigaste branscherna som vi har. Därför är det viktigt att bemanningen till sjukvården sker på ett skyndsamt och säkert sätt. Att så är fallet kan ni som vårdgivare säkerställa genom att hyra läkare via bemanningsföretag.

Svårt för vårdgivare att bemanna upp med kompetenta läkare

Läkarbemanning är ingen smal sak då trycket på dessa yrkespersoner är stort och många vårdgivare drar i dem. Så det är inte alltid särskilt enkelt att fylla vakanser på ett snabbt och bra sätt. Detta är också anledningen till att ni bör överväga att ta hjälp av bemanningsbolag. Det finns nämligen specialiserade sådana vars kärnverksamhet går ut på att knyta till sig och tillhandahålla läkare med stor kompetens.

En anledning till att det idag är viktigare än någonsin för vårdgivare att hyra in läkare är den stora personalbristen. Det har ju knappast undgått någon att det för närvarande råder en stor brist på kompetens personal inom vården. Detta är inte heller ett nytt problem utan det har varit på detta sätt under en längre tid. Men för att bryta den negativa spiralen och komma till rätta med problemet kan ni alltså använda er av läkarbemanning. Fortsätt att läsa för att få reda på vilka fördelarna med att göra detta är!

Fördelarna med att hyra läkare via bemanningsbolag

Det finns många skäl för vårdgivare runt om i Sverige att hyra läkare via bemanningsföretag. Till fördelarna med att göra detta hör bland annat dessa:

 • Det går fort. Det är ofta en väldigt skyndsam process att hyra in denna typ av personal via ett bemanningsbolag. Detta är viktigt då det är väldigt vitala vakanser som ska fyllas.

 • De inhyrda läkarna kan minska bördan på övrig personal. När fler läkare hyrs in kan bördan på de redan anställda kollegorna minska.

  Bemanningsbolagen kan det här med läkarbemanning. Som vi redan har nämnt finns det ett antal svenska bemanningsföretag som specialiserar sig på att hyra ut just läkare till vårdgivare. Dessa vet vad som krävs för att hitta de rätta kandidaterna!

Vad kan en konferens i Stockholm erbjuda er?

Konferens på Engsholm

Idén med att åka iväg med jobbet tilltalar många. Det blir som en tid bort från det vardagliga livet, samtidigt som man ändå är på plats för jobbet. Utöver det så har man tid att komma närmare sina kollegor. En arbetsmiljö där man även privat kommer överens med sina arbetskamrater är positivt för ens trivsel på arbetsplatsen. Det man får hoppas på är att man kommer bra överens på ett grundplan med kollegorna, annars kan det ha något utav en motsatt effekt att åka iväg.

Fördelen med Stockholm

Det som är bra med att hålla en konferens i denna storstad är valmöjligheterna. Med Stockholm som resmål kan ni hålla till i skärgården, en storstads skyskrapa eller på ett exotiskt spa. Det kan ibland föredras att göra något mer aktivt som är relaterat till idrott, för att komma iväg från de stillasittande kontorstimmarna vid skrivbordet. Om inte Laserdome och andra aktiviteter passar, så kanske avslappnande massage på ett spa kan vara en bra punkt i programmet.

Fokus på vidareutveckling

Konferenser handlar om att utveckla verksamheten i något led. Det kan vara att utbilda medarbetare, göra en uppstart för kommande år eller träna på team building. Oavsett vad syftet med er nästa konferens är, så är detta chansen att få ta del av era medarbetares hjärnor när de är som skarpast. Hjärnor som får hålla igång och variera sina aktiviteter, har bäst förmåga att koncentrera. Kombinera en gemensam hotellfrukost, ett seminarium, eftermiddags lagspel och vidare övningar i konferenssalen. Du kan få dina anställda mer engagerade än någonsin förut!

Boka redan nu

Det är ingen brist på arrangörer av konferenser i Stockholm. Du kommer utan problem hitta det du vill, de datumen det passar dig. Med stora lokaler får hela din verksamhet plats på samma ställe om du önskar. Det enda du måste göra, är att dela med dig av vad du är ute efter, och hur du vill lägga upp konferensen. Resten får du hjälp med!  När det gäller mat så kan menyn anpassas efter speciella behov och kanske även gå i samma stil som med resten av konferensen. Stockholm har alla typer av restauranger du kan tänka dig, och därmed även obegränsade möjligheter för dig på plats.

Se fram emot övningar, sammansvetsningar och intressanta gruppdynamiker, man vet aldrig vad som kommer hända på företagets konferens. Alla är på sina bästa humör med sina riktiga sidor framme.

Vad innebär en konferens?

Svaret är att en konferens kan bli precis vad man själv gör den till! De flesta typer av konferenser innefattar förstås någon typ av arrangerad sammankomst, kanske med ens eget arbetslag eller möjligen med fler kollegor från andra sektioner eller andra arbetsplatser. Det handlar helt enkelt om att mötas tillsammans och utbyta idéer eller strategier, kanske utgör tillfället ett underlag till workshop eller projekt, eller kanske handlar det i huvudsak om en vidareutbildning? Oavsett vilket tema konferensen har, finns det många olika upplägg och förstås konferensanläggningar att välja på.

Allt inom konferensbokning

Körunda Konferens är ett bra tips för den som inte vill behöva välja för mycket, på Körunda finns nämligen något för alla både vad gäller konferens-upplägg, övernattning och arrangemang för större fester. För konferenser kan man välja på ett större konferenspaket inklusive övernattning och förtäring för två dagar eller för endags-konferens.

Därtill kan man också välja att lägga till en speciell aktivitet, om man kanske vill jobba lite extra på gruppgemenskapen eller bara helt enkelt vill satsa lite på att ha kul tillsammans och göra något annorlunda. På Körunda kan du exempelvis välja bland flera utomhusaktiviteter så som poängpromenad med olika uppdrag, paddling, träning med Paulo Roberto som coach, teamkamp, segway-skytte och mycket mer. Körunda konferenshotell ligger mycket naturskönt med nära till både vattnet och vidsträckta golfbanor, så möjligheterna är många. För den som önskar flera aktiviteter är detta självfallet också möjligt att ordna. Skulle vädret vara mindre inbjudande finns det även en uppsjö inomhusaktiviteter att välja bland, så som till exempel matlagning, musik-quiz, spa-upplevelse, biljard och mycket mer.

Konferens

Beträffande själva konferensen, så är det viktigt att förbereda de deltagande på konferensens upplägg och syfte, gärna i god tid innan det är dags. Detta främjar en känsla av deltagande och möjligheter till påverkan, samtidigt som det rent praktiskt underlättar för en mer effektiv konferens. Om man redan från början vet var fokus bör läggas någonstans, blir tröskeln ofta inte så hög till att faktiskt komma in i det kreativa flowet.

Det finns många sätt att göra detta på, ett kan vara att utnyttja Körundas vackert naturnära omgivningar, och inleda konferensen med en promenad i omgivningarna, kanske med ett litet individuellt start-uppdrag i åtanke. Promenader och de intrycken de ger främjar både koncentrationsförmågan och aktiverar en som medarbetare – en winwin-situation helt enkelt. Det är naturligtvis även viktigt att jobba med uppföljning av konferensen, och vara tydlig med hur och på vilket sätt dess tema integreras med ens vardagliga arbete. Det finns förstås många sätt att göra detta på, och för att uppnå högt engagemang har Körunda flera tips och möjligheter att hjälpa till.

Vilka är Advisor PPM?

Advisor PPM förvaltar egna fonder samt erbjuder en aktiv förvaltning av kundernas PPM-konton. Företaget startade 1997 och hade då fokus på kapitalförvaltning och redan tidigt valde man att rikta in sig på förvaltning av PPM-kapitalet. Orsaken att man valde den inriktningen var främst att de såg ett ”hål” på marknaden. Det fanns tidigare förvaltare av aktier och fonder i olika former, men förvaltning av PPM-kapitalet fanns det få företag som erbjöd.

Från början erbjöd de bara förvaltning via externa fonder men år 2011 och 2013 startades två egna fonder som de därmed även förvaltar. Den ena fonden heter Advisor Världen och är en aktiefond som investerar mycket globalt. Därmed kan man ta del av fördelar i olika delar av världen och i olika branscher. Den andra fonden heter Advisor Multihedge vilket är en så kallad fond-i-fond. Det betyder att fonden inte investerar i aktier utan i andra fonder. Genom att enbart investera i fonder skapas en ännu större bredd och trygghet. De fonder man handlar med är hedgefonder. År 2017 hade Advisor ca 50.000 kunder vilka de främst förvaltade PPM-pengar åt.
Tjänster

PPM-förvaltning

Den primära tjänsten är förvaltning av PPM-kapitalet för deras kunder. Det betyder att de kan logga in på kundernas PPM-konton och flytta kapitalet mellan olika fonder för att skapa en så hög värdeökning som möjligt. På deras hemsida finns även information kring PPM och en pensionskalkylator som visar hur stort belopp man kan samla ihop beroende på avkastning, lön och år kvar till pension.

Fondförvaltning

Den andra tjänsten är förvaltning av de två fonder som företaget driver. Om en kund väljer att Advisor ska förvalta personens PPM-pengar kommer en del av kapitalet att placeras i deras fonder. Resterande kommer att placeras i någon av de ca 800 fonder som finns registrerade i PPM-systemet.

Vilka är kundgruppen?

Advisor PPMvänder sig till alla som vill ha en högre avkastning på sitt PPM-konto. Då de allra flesta i Sverige har pengar på sitt PPM-konto är kundgruppen mycket stor. Någon geografisk begränsning finns inte för tjänsten.

Konferens med SPA

Konferens med SPA

När det är tid för konferens, är det vanligt med smärre panik inför vad som skall göras. Aktiviteter är en naturlig del av vistelsen på ett konferenshotell och många viljor samsas om få dagar. Att åka till en SPA-anläggning är ett enkelt sätt att koppla av parallellt med viktiga föreläsningar och samtal. Dessutom finns det ett mått av friskvård inbäddat i er konferens som frångår de annars så vanliga middagarna och fikastunderna. Om ni aldrig tidigare har varit på ett spa kan alla de olika behandlingar som erbjuds kännas en aning förvirrande och ni kanske helt enkelt inte vet vad som kommer passa er. De olika anläggningarna har ofta bra paket som enkelt kan anpassas för ert sällskap. Konferensresor har blivit någonting allt vanligare även för mindre sällskap vilket är perfekt för SPA!

Konferensspa i Stockholm

Söker ni er bort från stan men vill hinna hem till middagen? Det är inte ovanligt att man har ett liv som inte tillåter utsvävningar under veckorna. Då är en kortare SPAvistelse helt rätt val. Blue Hotel på Lidingö har profilerat sig som en konferensanläggning med valmöjligheter! Även om ni bara skall åka bort för några timmar, kan ni hinna klämma in en behandling, massage eller träningsrunda. Detta kommer inte bara revitalisera era möten utan kan dessutom inspirera medarbetare att själva hålla i trenden.

Ett hamam i Stockholm kan låte för bra för att vara sant, men det finns faktiskt ett sådant på Lidingö! Här samsas god mat med allehanda behandlingar som gynnar hälsan på ett bra sätt. Vill själen också få någonting med sig därifrån, är utsikten iögonfallande vacker! Vårens grönska bäddar in nejden i starka färger och den friska vinterluften går skir över den tunna isen om vintern. Att hinna bort från stressen behöver inte handla om resor till kontinenten. Det kan räcka med en konferens i rätt miljö!

Köpa massagedyna – Välja modell

En massagedyna kan ge underbar massage efter en jobbig och stressig dag på jobbet. Men välj med omsorg. Det är stor skillnad på de billigaste och de något dyrare modellerna. Några av de punkter du bör titta på är:

Massageprogram: Alla massagedynor har inprogrammerade massageprogram som man kan välja mellan. Däremot skiljer det sig kraftigt hur många program som finns och hur dessa går att modifiera. Kan man enbart köra massagedynan utifrån dessa program eller går det att välja få massage på enbart en del av ryggen?

Styrka: De som vill ha relativt hård massage som går på djupet bör titta extra mycket på denna punkt. Läs recensioner och jämför de olika modellerna. Detta är en punkt som ofta skiljer sig stort mellan billiga och dyra modeller.

Värme/Vibration/Massage: Massage blir bäst när man kombinerar värme, vibration och mer djupgående massage. Se till att massagedynan har kombinationen.

Fjärrkontroll: Alla massagedynor har fjärrkontroll. Däremot skiljer de sig på två punkter. Eftersom man sitter på massagedynan när den används kan det tyckas att fjärrkontrollen lika gärna kan ha sladd. Men en större flexibilitet skapas om den är trådlös. För vissa något viktigt – för andra helt oviktigt.  Det man ska kolla på angående fjärrkontroll är däremot att den är enkel att hantera. Det ska inte krävas en mängd olika tryck för att få igång massagedynan.

Nackvibratorn: De allra flesta är mer känslig i nacken än vad man är på ryggen. Det betyder också nackvibratorn är den del som kan upplevas otroligt olika. Det kan vara extremt skönt men lika gärna lätt irriterande och jobbigt. Här kan man inte ge några specifika råd utan det handlar om att hitta en känsla som man är bekväm med.

Sammanfattningsvis rekommenderas att man åker till en butik och testar på plats. Det går att köpa online – men ha då fri returrätt. För det är svårt att säga om man kommer att trivas med massagedynan om man inte kunnat testa den först.

 

 

Konferensbokning

Det är mycket att tänka på när man ska boka konferens och ofta är det så att man glömmer vissa saker som senare kan visa sig ha varit väldigt viktiga. Det som är bra med det är att man lär sig till nästa gång och alltså inte upprepar samma misstag.

Vanliga misstag är att man inte tänker igenom platsen för konferensen. Kanske är det så att det hade varit bra att boka in sig på en konferensanläggning som låg avskilt, men ni bokade in er mitt i city på ett konferenshotell som var fullbokat med massor av andra människor i full fart med att hålla möten samtidigt i närbelägna rum? Kanske valde ni att boka ett paket där alla måltider ingick så att ni var knutna till en och samma byggnad hela tiden utan minsta möjlighet till en nypa frisk luft? Kanske smakade maten inte bra och ni fick gå hungriga? Detta är bara några vanliga problem som kan uppstå när det gäller konferensbokning, men man lär sig av sina misstag.

Visning av konferensanläggning

Det allra bästa man kan göra är att begära en visning av konferensanläggningen innan man bokar. På detta sätt så garanteras det att man gillar platsen och man kan lättare känna sig trygg med att konferensen kommer att bli lyckad. Om lokalen och miljön runt omkring passar för era syften och de resultat som ni vill uppnå så kommer ni ha en lättare väg dit än om ni väljer lokal och miljö som inte alls passar för era syften.

För att hitta nya infallsvinklar och för att på bästa sätt föra er och ert arbetslag framåt så behöver ni befinna er på platser som gynnar era syften. Det kan låta lite flummigt, men det är faktiskt på det viset att miljön runt omkring oss påverkar mycket mer än vad vi kan tro när det gäller att fatta beslut eller att ta initiativ till förändring eller dylikt.