Så bokar du billig catering i Stockholm

Det går att boka catering i Stockholm till låga som höga kostnader. Så här gör du för att boka catering:

  • Planera tid och behov av mat Det är stor skillnad på att bjuda på frukost, mingelfika, lunch eller trerättersmiddag… Genom att planera när gästerna ska komma blir det även olika förväntningar på vad som ska bjudas på bordet. En väl tilltagen frukost eller fika kommer upplevas lyxigt – men kosta betydligt mindre än en halvbra middag.

  • Jämför priser Självklart är det stor skillnad på priset på catering mellan de företag i Stockholm som erbjuder dessa tjänster. Den primära orsaken är att olika menyer och tjänster erbjuds. Skriv ner hur många portioner som önskas, behov av specialkost samt när och var maten ska levereras. Skicka sedan offertförfrågan till ett par olika företag för att enkelt jämföra deras förslag och prisnivåer.

  • Catering eller hämtmat… För att hålla nere priset väljer många catering med enbart leverans av maten till festen. Därefter tar kökspersonal över och lägger upp maten på stora fat inför servering i bufféformat. Men om det enbart är mat som önskas få levererad till festen kan även en jämförelse ske med hämtmat från restaurang, kvarterskrog eller ”thaikök”.

  • Fokusera på maten… En stor orsak till att catering beställs är att det tar lång tid att laga och varmhålla maten. Det är helt enkelt värt att köpa in denna tjänst i förhållande till att laga maten själv. Men att koka kaffe och te samt köpa en godbit till kaffet är betydligt enklare. Det är helt enkelt inte värt att betala 20 kr per kopp kaffe när det enkelt kan bryggas och hällas på termos. Fokusera på maten och ta hand om kringliggande tjänster själv.

  • Glöm inte kringkostnader Jämför inte enbart pris per portion som anges på hemsidan. Det är viktigt att få offert där alla kostnader presenteras. Ett exempel är att leverans inom Stor Stockholm kan innebära en viss kostnad medan utanför detta område kan det tillkomma extrakostnader osv.

För vidare information om catering i Stockholm finns denna sida.

Kolla referenser i Stockholm inför catering

Priset är inte allt och det lönar sig ytterst sällan att vara ”dumsnål”. Inför att catering bokas finns även en fördel att kolla upp referenser på den restaurang som förväntas bokas. Det går exempelvis att se omdömen på:

  • Reco.se
  • Trustpilot
  • Google Review